Lykkens hjul eller tankens forstærkning.

Hovedside

Tanken vil altid søge bekræftelse på det, den er. Ganske enkelt fordi tanken kommer af et eller andet, der sætter den igang, og defor søger den bekræftelse på sig selv for ikke bare at smutte igen. mange tanker bliver ikke til mere en blot en tanke, og det er fordi den ingen bekræftelse får.
Vi kender alle følelsen af, at være sikker i en ny situation, hvor vi ikke endnu har gjort triste eller ærgerlige erfaringer, men når så vi har mærket modstanden, bliver det sværere og sværere at tro på en succes. Det er princippet om lykkenns hjul. Teknikken er så at få vent hjulet til at køre den anden vej. Men hvordan for pokker. Det er jo ikke bare mulig at lyve for sig selv og tænke, det skal nok gå, eller den klarer jeg sagtens. Her skal virkelig tænkes kreativt.
Tænk på nogle tidligere succeser. det gør ikke noget, at det er fra andre sammenhænge, bare det er oplevelser der fylder dig med en følelse af selvværd.
Du kan også tænke tilbage på dejlige stunder, som fylder dig med glæde og varme. Hvis det er stunder der også gør dig ked af det eller ligefrem ulykkelig, fordi relationen er ophørt, prøv så alligevel at holde fast i den glæde, der var ved oplevelsen, som den var, før du mistede kontakten. Det der evt. kan være sket siden hen, har faktisk intet at gøre, med den lykke du også har oplevet. Og det er en fin øvelse i at holde tingene ude af sammenhæng. For her ved ser du også værdien i nuets kraft. Det er nemlig på grund af sammenhænge vi får en oplevelse, som egentlig var god til at blive dårlig. Og faktisk også en dårlig oplevelse til at blive god. Det er nuet,, eller alle de små nuer, vi har samlet sammen, der virkelig tæller.
Du starter med at føle noget, men du opdager det først, når du tænker et eller andet om det, og der næst handler du måske på det. Så derfor først følelse, så tanke, så kan der handles.

Derfor kan en anden teknik også være at sætte et godt nu op bevidst. You fake it til you make it. og ja, det virker faktisk også. Du skal bare være helt klar over, at du ikke kan lyve for dig selv, men opstille en ny situation i dine tanker, er bedre.

Jeg skulle en gang ud at rejse, og mine tanker var hele tiden, mens jeg pakkede kuffert, at den kunne jo faktisk forsvinde i lufthavnen, og hvordan skulle jeg så lige pakke mest hensigtsmæssigt.
den tanke pressede sig mere og mere på, og blev mere og mere forstyrrende i min pakningg. Derfor var jeg nødt til at beslutte mig for at anerkende muligheden, og at se bekræftelsen i den kendsgerning i, at hvis noget er væk er det kun tilfældet, så længe det er væk. Jeg kunne så altså derfor sagtens overbevise mig selv om at tænke, at nok ville min kuffert blive væk, men den ville blive fundet igen. Jeg skulle, i tilfælde af at den ville blive væk, altså bare vente på, at den ville dukke frem igen. Hvordan og hvorfor behøvede jeg ikke tænke på, men altså bare vente.
Da dagen kom, ja så skete det jo, som jeg havde frygtet, men jeg holdt fast i mig selv og i at undgå panik, bare vente. Vi fik fat i noget personale, som til sidst mente, at jeg blot skulle tage til mit hotel og afvente videre besked, men det ville jeg ikke, for jeg vidste at den ville dukke op igen.
bedst som jeg var tæt på at lade mig overtale til at tage afsted, kom en Dame løbende med en glemt kuffert fra båndet, som var dukket frem efter ale andres bagage var væk. Og jo, det var da min.

Denne lille historie for at vise at det er, det vi tænker om situationen, der er afgørrende for den videre udvikling, som vil ske. Frygter vi for noget, fremkalder vi med vores væren muligheden for, at det vil ske, men kan vi omdanne vores tanker om det pågældende forløb, fremkalder vi også den mulighed. Kører livet på skinner for os, men vi tænker, det er for godt til at være sandt, bang så vælter læsset. Har vi en holdning til at livet. og tingene ofte går i fisk for os, sker det, men opdager vi alle de gaver der drysser til os alligevel, og vi ser muligheden for at klare skærene ved at flyde med strømmen og tingenes flow, bliver det, , det som sker.

Jeg vil våge den påstand, at det er så uendelig ligegyldigt, hvad der er sket, vi kan ændre det alt sammen, som sker. herfra og nu, og frem. Derfor er nuet så vigtigt. Fordi det er i dette nu, lige nu, du med din tanke kan vælge retningen på Lykkens hjul. Genkald dig alle de situationer, der har fyldt dig med glæde, følelsen af succes, og mærk selvværdet flyde med dit blod rundt i kroppen, men er der alligevel en lille frygt tilbage, må du anerkende den, og omdanne den til noget du kan tro på, eller have tillid til.
Er du nervøs eller bange for et eller andet, må du gå lag for lag ned gennem den frygt, og spørge dig selv, hvorfor du ikke mener dig den succes værdig. For det er i bund og grund det der sker. Det er tilliden til os selv der som oftest står i vejen for succes.
Endeli kan det jo også være at du har sat baren for højt, for hvad du egentlig ønsker dig. Måske er det andre, der ønsker sig dette eller hint for dig, men egentlig ikke dig.
Eller der kan være mange andre årsager. Men du kan være sikker på, at hvis der er noget du vil nå, kan du nå det. Bare tænk på alle despoterne, der har været her gennem tiden, de gik bare på deres egen selvtillid uden at tænke på andre.

Jamen, skal man da bare skovle hen over andre mennesker. Nej for pokker da, helst ikke. Men det kapitel handler om selvindsigt og forståelse, for at alt vi giver ud kommer tilbage med renters rente. Og det gør det. Jeg har selv erfaret det. Så desværre er det faktisk også sådan, at det vi sætter alt ind på at nå, uden hensyn, kan gennemføres, hvis vi bruger vores synkronisitet. For tankens kræft eller forstærkning skelner ikke mellem, det der er godt for mig og dig eller andre, den giver os det vi rækker efter. Derfor er frygt faktisk lidt sundt, når blot den omdannes til ekstra opmærksomhed på hensigten, med, det man vil opnå.