At finde glæden ved tilværelsen inden i. At være tilfreds.

Man kan øge og styrke sit fokus på flere måder. Dog vil det altid starte gennem at slippe sit fokus. Slip alt og vælg dit fokus. Vælg med din bevidste tankevirksomhed, hvad du vil fokusere på.

I det helt små kan du vælge at fokusere på:
En fugl uden for dit vindue.
Den hyggelige lyd fra din familie omkring dig.
Bølgernes rullenen mod kysten ved stranden.
Udsigten fra dit vindue.
Flammen i et tændt sterrinlys.
At lægge i et badekar og lave ploplyde i vandet med fingrene.
En duft fra et duftlys eller en duftlampe.
En sten eller en muslingeskal du har fundet på stranden. Gør den våd og glid ind i farvespillet.
Noget god musik, der giver dig lyst til at danse.
At løbe og mærke din krop, pulsen og blodet, indofinerne, der kommer ud til alle cellerne i din krop.
At sidde på en hest og mærke at du bliver ét med den.

Det eneste der er hovedsagen, uanset hvordan du vælger at gøre det, er at du slipper al fortid og fremtid. Slipper alle bekymringer, forventninger, ærrgeelser, forhåbninger, sorger, ønsker. Alle disse ting, ligegyldigt hvilke de er,, har de med enten fortid eller fremtid at gøre, og Fortiden kan vi ikke gøre noget ved, men fremtiden bliver formet af lige nettop dette nu. Dine tanker og følelser i lige nettop dette nu, påvirker din krops fysiske tilstand ved at kommunikere med alle din krops celler. Derfor er dette nu altid afsæt for det næste, og det næste. Dermed bliver dette nu til afsæt for din fremtid. Så skal der af en eller anden grund besluttes noget, sadles om, lægges planer, opstilles mål, er det bedst at gøre det fra det bedst mulige afsæt. Man lægger jo også sit frø i den bedste jord med de bedste muligheder for lys eller skygge.
Det kan være, at du mener, at der ikke er noge tid at spille, at der ikke er tid til disse ting i dit travle liv. At du straks må videre og lægge de næste planer. Spørg så dig selv, bare helt kort, “lægger jeg mine planer, mit frø, med det absolut bedste afsæt, med de bedste muligheder for det bedste virke for mig.” Hvis ja, så kør løs, hvis nej, så lav det om. Dette vil du kunne mærke helt tydeligt, jo mere og jo oftere du udfører denne fordybelse. For det er herigennem, du kan høre din indre vejleder eller dit højere selv. Samtidig træner du også dit sind til at tænke kærlige og positive tanker til fordel for dig og dine, ved ofte, tiere og tiere, at vælge tilfredsheden og glæden ved tilværelsen, ligegyldigthvad den måtte byde dig.
Store sorger og økonomiske problemer er bestemt noget, der kan mærkes og som fylder op i dit system, det anerkender jeg absolut, men selv disse ting kan og skal sættes på pause for en stund, så det ikke fylder uhensigtsmæssigt op, sådan at du bedre og lettere kan sortere ud i det, hvad du faktisk kan gøre og vil gøre ved det.